BIBLIOTECA UNIVERSITĂŢII DIN CRAIOVAÎnscrierea la bibliotecă

GHID - Cum să accesezi contul de cititor (Tinread)

GHID - Modalităţi de căutare în catalogul online Tinread

GHID - Resurse electronice fulltext

BIBLIOGRAFII LA CERERE

Cerere Bibliografie

BAZE DE DATE ŞTIINŢIFICE ANELIS PLUS 2020-2021

CĂRȚI ELECTRONICE FULLTEXT

TRIAL-uri

RESURSE ELECTRONICE FULLTEXT gratuite (Open Access)

Biblioteca digitala

Alte resurse

Biblioteca 1947

70 de aniTRIAL-uri 2020

1. Taylor and Francis - https://www.tandfonline.com/

Perioada de desfășurare: 23.11.2020 – 30.12.2020

Modalitate de acces: pe bază de IP instituțional și #deacasa

Pentru accesul #deacasa - cadrele didactice, doctoranzii şi masteranzii pot accesa colecţiile Taylor&Francis de la distanță (acces mobil), folosind contul de acces mobil (pentru resursele Enformation) pe care şi l-au creat sau şi-l vor crea (utilizând adresa de email instituţional) şi urmând instrucţiunile existente pe pagina web a Bibliotecii (http://biblio.central.ucv.ro → Resurse electronice → ACCES MOBIL 2020 – Ghid sau dând click pe http://www.anelisplus.ro/?page_id=64).

!!!! Primul pas pentru a vă deschide contul de acces mobil este de a avea o adresă de email instituţional (…@....ucv.ro = cea din EvStud), după aceea puteţi să urmaţi instrucţiunile din ghidul menţionat mai sus.

Dacă sunteţi doctorand, Şcoala Doctorală la care sunteţi înscris, trebuie să vă comunice adresa de email instituţional (cea din sistemul de evidenţă a studenţilor)!!!

Ghid utilizare platforma T&F

Taylor and Francis și Enformation îți oferă ACCES GRATUIT până la sfârșitul anului 2020 la colecția de revistele din cele 3 mari domenii:

- Medicină - Medical & Pharmaceutical Science Library - lista titlurilor disponibile.


- Tehnologie - Science & Technology Library - lista titlurilor disponibile.


- Ştiințe umaniste - Social Science & Humanities Library - lista titlurilor disponibile.


2. HeinOnline este o bază de date online care conține peste 188 de milioane de pagini și 292.000 de titluri de documente istorice și guvernamentale într-un format complet căutabil, bazat pe imagini. HeinOnline elimină un decalaj important în cercetare, oferind o acoperire exhaustivă a domeniului legislativ, de la apariţia a peste 2.800 de publicaţii periodice relevante în acest sens. În plus față de colecția sa vastă de reviste academice, HeinOnline conține întregul Registru al Congresului, Registrul Federal și Codul Regulamentelor Federale, acoperirea completă a rapoartelor SUA din 1754, precum și baze de date întregi dedicate tratatelor, constituțiilor, jurisprudenței, proceselor mondiale, tratate clasice, comerț internațional, relații externe, președinți americani și multe altele - https://heinonline.org/HOL/Welcome

Perioada de acces gratuit este până pe 19 mai 2021.

Accesul fulltext disponibil de acasă – detalii în acest Ghid.

PENTRU ACCES, solicitaţi pe adresa de email biblioghid@yahoo.com parola, menționând numele, facultatea la care sunteți înscris și anul de studiu. Vă rugăm să transmiteţi datele de pe adresa dvs. de email instituţional (cea din EvStud)!

3. EBSCO Information Services și ROMDIDAC pun la dispoziția instituțiilor membre ale consorțiului ANELIS Plus acces gratuit (free trial) la 5 baze de date multidisciplinare EBSCO disponibile pe platforma EBSCOhost (http://search.ebscohost.com).

Bazele de date care vor fi disponibile sunt următoarele (http://search.ebscohost.com):

Academic Search Ultimate

Business Source Complete

Business Source Ultimate

Applied Science & Technology Source Ultimate

Humanities Source Ultimate

Sociology Source Ultimate

Regional Business News

Perioada de acces gratuit este până la sfârşitul anului 2020.

PENTRU ACCES, solicitaţi pe adresa de email biblioghid@yahoo.com, username-ul şi password-ul, menționând numele, facultatea la care sunteți înscris și anul de studiu. Vă rugăm să transmiteţi datele de pe adresa dvs. de email instituţional (cea din EvStud)!

4. WRITEFULL

Perioada de desfășurare: 23.11.2020 – 22.12.2020

Modalitate de acces: pe bază de IP instituțional și #deacasa

Writefull folosește cele mai noi tehnici de inteligență artificială pentru a oferi feedback lingvistic asupra textelor științifice. A fost dezvoltat special pentru studenți și cercetători, iar feedback-ul său este adaptat la scrierea academică. Utilizarea Writefull le permite studenților și personalului de cercetare să aibă mai multă încredere în scrisul lor și să comită mai puține erori, sporindu-și productivitatea și promovând succesul academic.

PENTRU ACCES, solicitaţi pe adresa de email biblioghid@yahoo.com, username-ul şi password-ul, menționând numele, facultatea la care sunteți înscris și anul de studiu. Vă rugăm să transmiteţi datele de pe adresa dvs. de email instituţional (cea din EvStud)!5. Accces gratuit la resursele online Classiques Garnier - https://classiques-garnier.com/login?lang=en_US

Acces disponibil până pe data de 1 decembrie 2020

PENTRU ACCES, solicitaţi pe adresa de email biblioghid@yahoo.com, username-ul şi password-ul, menționând numele, facultatea la care sunteți înscris și anul de studiu. Vă rugăm să transmiteţi datele de pe adresa dvs. de email instituţional (cea din EvStud)! - Ghid


6. ACCES GRATUIT la platforma ProQuest: Academic Complete

https://ebookcentral.proquest.com/lib/ucv-ebooks

Perioada de desfășurare: 19.10.2020-22.11.2020

Modalitate de acces: pe bază de IP instituţional și #deacasa

150.000 de cărți electronice multidisciplinare, cu acces nelimitat, multi-utilizatori, instrumente de cercetare puternice și descărcări de capitole fără DRM, adică platforma ProQuest EbookCentral!

IMPORTANT!

Pentru a putea descărca titlurile de interes vă rugăm să vă creați un cont chiar pe platforma EbookCentral. Contul creat pe platforma EbookCentral este aprobat imediat dacă acesta este creat în cadrul instituției. În cazul în care creati contul în afara instituției, acesta va fi aprobat ulterior de către administratorul contului desemnat pentru această perioadă de trial. Ulterior, acest cont poate fi folosit pentru accesarea Academic Complete și din afara instituției. Daca aveți deja un cont creat anterior, acesta poate fi folosit și în această perioadă de trial.TRIAL-uri 2019


TRIAL-uri 2018


TRIAL-uri 2017

TRIAL-uri 2016

TRIAL-uri 2015

TRIAL-uri 2014


TRIAL-uri 2013
Noaptea Cercetătorilor
Călătorie online
în Bibliotecă!Structura si
biblioteci filiale


Tinread
Catalog online
Catalog partajat

Deutscher Lesesaal
Biblioteca Germana
25 de ani de existență
Onleihe


Shakespeare Corner


Centrul de Documentare
Europeana - European
Documentation Center


Bibliomod
Proiecte