BIBLIOTECA GERMANĂ - Partener Goethe-InstitutTinread

Biblioteca digitala Onleihe


SALA GERMANĂ DE LECTURĂ

CATALOG ONLINE
TINREAD

BIBLIOTECA DIGITALĂ
ONLEIHE

NOUTĂŢI

Accesul gratuit, pe baza buletinului/cărţii de identitate (copiii sub 18 ani se pot înscrie cu acordul unui părinte / tutore pe baza buletinului şi semnăturii acestuia).

Posibilitatea de a socializa în atmosfera culturii şi civilizaţiei germane conferită de cadrul modern şi de modul deschis de expunere a fondului de materiale.

Împrumutul publicaţiilor la domiciliu (exceptând materialele de referinţă).

Consultarea publicaţiilor şi materialelor audio-video cu ajutorul tehnologiei moderne existente.

Accesarea bibliotecii digitale Onleihe (în cadrul Sălii Germane de Lectură - biblioteca pune la dispoziția utilizatorilor un computer conectat la Internet, dar și Internet wireless pentru laptopul personal), care este un serviciu digital oferit de către Biblioteca Goethe-Institut Bukarest. Acest serviciu permite împrumutul, pe o perioadă limitată de timp, a materialelor digitale precum cărţi electronice, audio în format electronic sau ziare electronice, prin simpla descărcare de pe Internet. Nu este necesară returnarea articolului, deoarece după sfârşitul perioadei de împrumut, fişierul nu mai poate fi accesat. Utilizarea Onleihe este gratuită. Prin serviciul Onleihe puteţi împrumuta titluri printr-un simplu click, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână în România și în Republica Moldova.

Participarea în mod activ la evenimentele, manifestările culturale organizate în parteneriat cu Goethe Institut.